Tapahtumainfo

Helsinki Marathon juostaan 21.8.2021 - tule mukaan!

TAPAHTUMAINFO HELSINKI MARATHON 2021

 TAPAHTUMAINFO 2021

 

AIKATAULU

Helsinki Marathon juostaan lauantaina 21.8.2021.

MATKAT

Maraton
Maratonviesti (4 hlö x 10,55 km) 
Puolimaraton
10 km 

LÄHTÖAJAT

Alustavat lähtöajat

8.30 Maraton, 1/2-maraton ja maratonviesti

12.00 10 km

REITTI

Helsinki Marathonin 2021 reittikartta julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtumakeskus sijaitsee Eiran Meripuistossa ja tapahtuman reitti kulkee pääosin Helsingin kantakaupungin alueella. 

Vuoden 2020 tapahtuman reittikartta löytyy täältä!

ALUEKARTTA

Helsinki Marathonin tapahtuma-alueena toimii Eiran Meripuisto.
Osoite: Merisatamanrannan ja Neitsytpolun risteys, Helsinki.

LÄHTÖ JA MAALI

Helsinki Marathonin matkan lähtö ja maali sijaitsevat Meripuistossa Eirassa.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Marathonin, maratonviestin ja puolimaratonin maksimisuoritusaika on kuusi (6) tuntia. Jos aika ylittyy, osallistujalle ei voida valitettavasti taata aikaa, sijoitusta, maali- ja reittihuoltoa. 10 km matkalla maksimiaika on 2 tuntia.

AJANOTTO

Helsinki Marathonilla ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksuasun etuosaan näkyvästi. Vain omalla kilpailunumerolla juokseminen on sallittua. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan.

Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron. Tulet saamaan 19.8.2021 mennessä tiedon kilpailunumerostasi sähköpostitse.

Otathan saamasi viestin kilpailunumerostasi esille numeroa sekä paitaa noutaessasi. Mikäli et saa tietoa numerostasi, voit noutaa kilpailunumerosi omalla nimelläsi kisatoimistosta.

Kisatoimisto sijaitsee

– Perjantaina 20.8.2021 paikka TBA
– Lauantaina 21.8.2021  tapahtuma-alueella Meripuistossa.
Osoite: Merisatamanranta (pohjoispääty), Helsinki

Kisatoimiston alustavat aukioloajat:
Perjantai 20.8. klo 10.00-20.00 (paikka TBA)
Lauantai 21.8. klo 7.00-12.00 (Meripuisto, Helsinki Marathonin startti/maalialue)

MARATONVIESTI

Maratonviestin ensimmäinen osuus starttaa maratonin ensimmäisen lähtöryhmän kanssa samaan aikaan. Maratonviestissä on neljä osuutta, ja osuuksien välillä vaihto tapahtuu kierroksen päätteeksi. Jokaiselle joukkueelle tulee viestikapula, joka tulee vaihtaa uudelle juoksijalle vaihtoalueella ja jonka tulee olla mukana juoksussa koko matkan ajan.

Jokainen maratonviestijoukkue saa neljä numerolappua, joissa jokaisessa on joukkueen numeron lisäksi osuusnumero. Ajanoton onnistumisen takia on tärkeää, että osuudet juostaan oikeassa järjestyksessä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen vuoden 2021 tapahtumaan on auki ilmoittautumiskaavakkeella 14.8.2021 saakka. Tämän jälkeen ilmoittautuminen onnistuu kilpailutoimistossa aukioloaikoina. Katso kohta “Kilpailunumero”.

Lue lisää ilmoittautumisesta ja ilmoittaudu mukaan Ilmoittaudu-sivulla.

AFTER RUN

Tulossa jälleen vuonna 2021!

HOTELLI

TBA

REITTIHUOLTO

Kaikilla matkoilla on juomahuoltopisteitä noin 3-4 kilometrin välein. Juomahuoltopisteillä on tarjolla ainakin vettä ja urheilujuomaa. 

Huoltopisteet:

Tarkemmat huoltopisteiden sijainnit päivitetään lähempänä tapahtumaa.

OMA REITTIHUOLTO

Juoksijoilla on mahdollisuus tuoda reittihuoltoomme omat juomansa.  Merkitsethän omiin juomiisi selkeästi kilometrikohdan, johon pullo tulee sekä oman nimesi ja kilpailunumerosi. Pullot sijoitetaan juomapisteiden pöytien loppupäätyyn.

Omien juomien tarkemmat jättöohjeen julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Omat juomat sijoitetaan juomahuollon loppuosaan niille merkittyjen kilometrimerkkien mukaisesti.

 

10KM

10KM

JÄNIKSET

Helsinki Marathonilla löytyy jäniksiä moniin eri tavoiteaikoihin. Tarkemmat jänisten vauhdit julkaistaan ennen tapahtumaa.

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit. Lisäksi ilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Saldo-, ePassi-, Tyky Online- , Edenred ja Eazybreak-palveluissa sähköisesti. Hyväksymme myös Ticket Duo -korttimaksut.

IKÄRAJA

Ikäraja maratonille ja puolimaratonille on 15 vuotta.

RYHMÄALENNUS

Tarjoamme vuoden 2021 Helsinki Marathonille ilmoittautuville ryhmille (väh. 5 hlö) -15 % alennusta voimassa olevasta hinnasta. Lisätiedot: info (at) helsinkimarathon.fi. Ryhmäalennus on voimassa rajoitetun ajan eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

NUORISOALENNUS

Oletko tapahtuman aikaan 25-vuotias tai nuorempi (syntynyt 22.8.1995 tai myöhemmin)? Syötä ilmoittautumislomakkeelle alennuskoodi YOUTH2021 ja saat 25 % alennuksen ilmoittautumismaksusta. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan. Ilmoittautuminen onnistuu tapahtuman ilmoittautumislomakkeelta, ks. Ilmoittaudu-sivu. Nuorisoalennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, eikä sitä ole mahdollista saada jälkikäteen.

REITIN PITUUS, MERKKAUS JA VIRALLISUUS

Reitit kaikilla matkoilla  on mitattu virallisesti AIMS:n ja IAAF:n standardien mukaisesti ja tuloksesi on ennätyskelpoinen. Reitti on lisäksi hyvin merkattu ja kilometrikyltit nähtävillä.

SARJAT

Helsinki Marathonin, puolimaratonin ja 10 kilometrin kilpasarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen sekä ikäsarjat 40, 45, 50 ja 55 sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille. Maratonviestissä sarjat ovat Miehet ja Naiset yleinen sekä avoin sarja esimerkiksi sekajoukkueille ja muunsukupuolisille.

PALKINNOT

  • Jokainen määräajassa maaliintullut juoksija saa maratonilla, puolimaratonilla, 10km matkalla sekä maratonviestissä Helsinki Marathon 2021 -muistomitalin.
  • Tarkemmat tiedot muista palkinnoista julkaistaan ennen tapahtumaa

PALKINTOJEN JAKO

Lisätietoja palkintojen jaosta ennen tapahtumaa

PASTA PARTY

Tulossa jälleen vuonna 2021!

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2019-2020 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys: Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Marathon
tuomo.salonen(at)runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

TAPAHTUMAPAITA

Jokainen maratonille ilmoittautunut saa tapahtumapaidan. 10 km, maratonviestiin ja puolimaratonille ilmoittautunut voi ostaa tapahtumapaidan ilmoittautumisen yhteydessä. Kokoja rajoitettu määrä.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa.
Tapahtumatorilta löydät yhteistyökumppaneidemme pisteitä.

TAVARASÄILYTYS

Tavarasäilytys on juoksijoille ilmainen ja se sijaitsee lähtö -ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa. Tavarasäilytykseen voit jättää ylimääräiset tavarat vain numeroiden jaon yhteydessä annetussa pussukassa.

Muistathan kiinnittää tarralapun numerostasi pussukan hihnaan. Merkitse myös kilpailunumerosi selkeästi tarraan. Varusteet luovutetaan VAIN numerolappua vastaan. Varustesäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 7.00-16.00.

TULOKSET

Vuoden 2020 tuloslinkki löytyy täältä!

SUIHKUT JA WC:T

Alueelta löytyvät WC-fasiliteetit. Suihkumahdollisuudesta tiedotamme lähempänä tapahtumaa.

SÄÄNNÖT

Osallistuminen vain henkilökohtaisella numerolla. Väärällä nimellä tai numerolla juokseminen on ehdottomasti kielletty. Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

ENSIAPU

Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen, puh nro: 112.

Tapahtuman ensiapu sijaitsee tapahtuma-alueella maalin läheisyydessä. 

VAPAAEHTOISEKSI

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistöistä Helsinki Marathonilla? Lue lisää ja hae mukaan täältä!

SOSIAALINEN MEDIA

Tägää kuvasi tapahtumasta #werunhelsinki #helsinkimarathon ja seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa!

MARATON

MARATON

OSALLISTUMINEN JA EHDOT

OSALLISTUMISEN Siirtäminen ja PERUUTUS

Siirto- ja peruutusehdot löydät ilmoittaudu-sivulta.

10KM

10KM

 VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapupisteitä tulee sijaitsemaan sekä maalissa että reitillä. Reitillä operoi myös moottoripyörä ja ambulanssi.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

Helsinki Marathonin järjestäjillä on täysi käyttöoikeus tapahtuman aikana järjestäjien toimesta otettuihin valokuviin sekä videokuvaan. Julkaisemme tunnelmia myös sosiaalisessa mediassa.

 

MARATON

MARATON