Tapahtumainfo

Helsinki Marathon juostaan 22.8.2020! Tule mukaan!

COVID-19 PÄIVITYS

Tapahtuma järjestetään käynnissä olevasta Korona-tilanteesta johtuen erityisjärjestelyin ja vallitsevan tilanteen vuoksi tulemme huomioimaan tapahtuman järjestelyissä kulloinkin voimassa olevat rajoitteet ja suositukset.

  • Tarkemmat ohjeistukset annetaan osallistujille erikseen ennen tapahtumaa / tapahtuman yhteydessä.

  • Pyydämme myös osallistujilta ymmärrystä poikkeuksellisille toimintatavoille, joiden ansiosta nämä tapahtuma on ylipäänsä mahdollista järjestää.

Seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia ja toimimme näiden mukaisesti ja tiedotamme välittömästi, jos tapahtuman järjestämisessä tulisi muutoksia vallitsevasta tilanteesta johtuen.

Kiitos kärsivällisyydestäsi ja tervetuloa mukaan Helsinki Marathonille!

Päivitetty: 16.6.2020

TAPAHTUMAINFO HELSINKI MARATHON 2020

TAPAHTUMAINFO

AIKATAULU

Helsinki Marathon juostaan jälleen 22.8.2020.

MATKAT

Maraton

Maratonviesti (4 x 10,55 km)

Puolimaraton

10 km

LÄHTÖAJAT

8:30 Maraton, 1/2-maraton ja Maratonviesti
12:00 10km

REITTI

Helsinki Marathonin 2020 reittikartta julkistetaan pian. Tapahtumakeskus sijaitsee Eiran Meripuistossa ja tapahtuman reitti kulkee pääosin Helsingin kantakaupungin alueella. Vuoden 2019 tapahtuman reittikartta löytyy täältä!

ALUEKARTTA

Helsinki Marathonin tapahtuma-alueena toimii Eiran Meripuisto. Osoite: Merisatamanrannan ja Neitsytpolun risteys, Helsinki.

LÄHTÖ JA MAALI

Helsinki Marathonin matkan lähtö ja maali sijaitsevat Meripuistossa Eirassa.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Marathonin, maratonviestin ja puolimaratonin maksimisuoritusaika on kuusi (6) tuntia. Jos aika ylittyy, osallistujalle ei voida valitettavasti taata aikaa, sijoitusta, maali- ja reittihuoltoa. 10 km matkalla maksimiaika on 2 tuntia.

AJANOTTO

Helsinki Marathonilla ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksuasun etuosaan näkyvästi. Vain omalla kilpailunumerolla juokseminen on sallittua. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan.

Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron. Tulet saamaan 19.8. mennessä tiedon kilpailunumerostasi emailitse sekä tekstiviestitse.

Otathan tämän dokumentin esille numeroa noutaessasi. Mikäli et saa tietoa numerostasi, voit noutaa kilpailunumerosi omalla nimelläsi kisatoimistosta. Kisatoimiston aukioloajat päivitetään lähempänä tapahtumaa.

MARATONVIESTI

Maratonviestin ensimmäinen osuus starttaa puolimaratonin ja maratonin kanssa samaan aikaan klo 9.00. Maratonviestissä on neljä osuutta, ja osuuksien välillä vaihto tapahtuu kierroksen päätteeksi.

Viestin juoksijat ohjataan vaihtoalueelle kylteillä maratonreitin oikealle puolelle Kompassitorin juoma-aseman jälkeen. Viestikapulaa ei tarvita, vaan kosketus seuraavan osuuden juoksijan käteen tai olkapäähän riittää.

Jokainen maratonviestijoukkue saa neljä numerolappua, joissa jokaisessa on joukkueen numeron lisäksi osuusnumero. Ajanoton onnistumisen takia on tärkeää, että osuudet juostaan oikeassa järjestyksessä.

ILMOITTAUTUMINEN

 Ilmoittautuminen vuoden 2020 tapahtumaan on auki!

Lue lisää ilmoittautumisesta Ilmoittaudu-sivulta.

AFTER RUN

Päivitetään!

HOTELLI

Hotellin huonetarjoukset juoksijoillemme ovat voimassa aikavälille 21.8.-23.8.2020:

1.5.-31.7.2020:

1hh: 129 €/yö
2hh: 139 €/yö

Huonetarjous on voimassa 8.1.-31.7.2020.
Käytä koodia: MARATO, kun varaat huoneen.
Huonevaraukset: https://www.radissonblu.com/fi/seasidehotelli-helsinki
Huoneita on varattu juoksijoillemme rajattu määrä, joten varaa omasi ajoissa!

REITTIHUOLTO

Kaikilla matkoilla on juomahuoltopisteitä noin 2-4 kilometrin välein. Juomahuoltopisteillä on tarjolla ainakin vettä ja urheilujuomaa. Tarkemmat tiedot juomapisteistä päivitetään!

OMA REITTIHUOLTO

Juoksijoilla on mahdollisuus tuoda reittihuoltoomme omat juomansa.  Merkitsethän omiin juomiisi selkeästi kilometrikohdan, johon pullo tulee sekä oman nimesi/kilpailunumerosi. Pullot sijoitetaan juomapisteiden pöytien loppupäätyyn. Lisätietoja omien juomien jättämisestä päivitetään lähempänä tapahtumaa.

JÄNIKSET

Helsinki Marathonilla löytyy jäniksiä moniin eri tavoiteaikoihin. Hae mukaan jänikseksi täällä! Jänikset on merkitty selkeästi lipuilla ja yhtenäisellä juoksuasulla. Löydät jänikset hyvissä ajoin lähtöalueelta ennen starttia. Lisätietoja jäniksistä tulossa pian! Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit. Lisäksi ilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Saldo-, ePassi-, Tyky Online- , Edenred ja Eazybreak-palveluissa sähköisesti. Hyväksymme myös Ticket Duo -korttimaksut.

IKÄRAJA

Ikäraja maratonille ja puolimaratonille on 15 vuotta.

RYHMÄALENNUS

Tarjoamme vuoden 2020 Helsinki Marathonille ilmoittautuville ryhmille (väh. 5 hlö) -15 % alennusta voimassa olevasta hinnasta. Lisätiedot: info (at) helsinkimarathon.fi. Ryhmäalennus on voimassa rajoitetun ajan eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

NUORISOALENNUS

Oletko 25-vuotias tai nuorempi (syntynyt 1995 tai myöhemmin)? Syötä ilmoittautumislomakkeelle alennuskoodi HMNUORISO2020 ja saat 25 % alennuksen ilmoittautumismaksusta. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan. Ilmoittautuminen onnistuu tapahtuman ilmoittautumislomakkeelta, ks. Ilmoittaudu-sivu. Nuorisoalennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

 

10KM

10KM

REITIN PITUUS, MERKKAUS JA VIRALLISUUS

Reitit kaikilla matkoilla  on mitattu virallisesti AIMS:n ja IAAF:n standardien mukaisesti ja tuloksesi on ennätyskelpoinen. Reitti on lisäksi hyvin merkattu ja kilometrikyltit nähtävillä.

SARJAT

Helsinki Marathonin, puolimaratonin ja 10 kilometrin kilpasarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen sekä ikäsarjat 40, 45, 50 ja 55 sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille. Maratonviestissä sarjat ovat Miehet ja Naiset yleinen sekä avoin sarja esimerkiksi sekajoukkueille ja muunsukupuolisille.

PALKINNOT

  • Jokainen määräajassa maaliintullut juoksija saa maratonilla, puolimaratonilla, 10km matkalla sekä maratonviestissä Helsinki Marathon 2020 -muistomitalin.
  • Maratonin, puolimaratonin ja 10 km matkan yleisen sarjan (M/N) kolme (3) parasta palkitaan palkintopystein. Ikäsarjojen voittajat (M/N) palkitaan.
  • Helsinki Marathonin yleisessä sarjassa (maraton) palkitaan lisäksi rahapalkinnoin:

Miehet
1. 1000 EUR
2. 500 EUR
3. 250 EUR
Palkintorahat puolitetaan jos aika 2.25.00 tai yli.
Ei ollenkaan palkintorahoja jos aika 2.30.00 tai yli.

Naiset
1. 1000 EUR
2. 500 EUR
3. 250 EUR
Palkintorahat puolitetaan jos aika 2.40.00 tai yli.
Ei ollenkaan palkintorahoja jos aika 2.50.00 tai yli.

Rahapalkinnot toimitetaan tapahtuman jälkeen.

PALKINTOJEN JAKO

Lisätietoja tulossa pian!

PASTA PARTY

Lisätietoja tulossa pian!

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2019-2020 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys: Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Marathon
tuomo.salonen(at)runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

TAPAHTUMAPAITA

Jokainen maratonille ilmoittautunut saa tapahtumapaidan. Tapahtumapaita vuonna 2020 on Björn Borgin laadukas tekninen treenipaita. 10 km, maratonviestiin ja puolimaratonille ilmoittautunut voi ostaa tapahtumapaidan ilmoittautumisen yhteydessä tai numeroiden haun yhteydessä kisatoimistosta 12€ hintaan. 

Osta vuoden 2020 tapahtumapaita täältä!
Osta vuoden 2019 tapahtumapaita täältä!

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa. Tapahtumatorilta löydät yhteistyökumppaneidemme pisteitä.

TAVARASÄILYTYS

Tavarasäilytys on juoksijoille ilmainen ja se sijaitsee lähtö -ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa. Tavarasäilytykseen voit jättää ylimääräiset tavarat vain numeroiden jaon yhteydessä annetussa pussukassa.

Muistathan kiinnittää tarralapun numerostasi pussukan hihnaan. Merkitse myös kilpailunumerosi selkeästi tarraan. Varusteet luovutetaan VAIN numerolappua vastaan. Varustesäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 7.00-16.00.

TULOKSET

Vuoden 2019 live-tulospalvelu löytyy täältä!

Vuoden 2020 tuloslinkki päivitetään lähempänä tapahtumaa.

SUIHKUT JA WC:T

Alueelta löytyvät WC-fasiliteetit. Lisätietoja suihkumahdollisuudesta tulossa pian.

SÄÄNNÖT

Osallistuminen vain henkilökohtaisella numerolla. Väärällä nimellä tai numerolla juokseminen on ehdottomasti kielletty. Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

ENSIAPU

Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen, puh nro: 112. Kilpailun aikainen ensiapunumero päivitetään tänne.

VAPAAEHTOISEKSI

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistöistä Helsinki Marathonilla? Lue lisää ja hae mukaan täältä!

 

MARATON

MARATON

OSALLISTUMINEN JA EHDOT

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Osallistumisen peruutuksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Emme palauta osallistumismaksuja missään tilanteessa. Lääkärintodistuksella siirto seuraavaan vuoteen tai saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan on mahdollista. Lue lisätiedot alta.

OSALLISTUMISEN SIIRTO

1. Seuraavan vuoden tapahtumaan

Lääkärintodistuksella on mahdollista siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen 5 euron siirtomaksua vastaan 20.8.2020 mennessä.

2. Toiselle henkilölle

Osallistuminen on mahdollista siirtää toiselle henkilölle (16.8.2020 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

3. Toiseen tapahtumaan

Osallistuminen on mahdollista siirtää saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan (20.8.2020 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme kohdetapahtuman siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu kohdetapahtumassa on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

Miten teen siirron?

Siirtäessäsi osallistumista toiseen tapahtumaan, toiselle henkilölle tai seuraavalle vuodelle, otathan yhteyttä sähköpostitse info (@) helsinkimarathon.fi.

Tarvitsemme siirtoasi varten sähköpostiviestissä seuraavat tiedot:

  • Alkuperäisen ilmoittautujan nimen
  • Siirron saajan nimen (mikäli siirto tehdään toiseen tapahtumaan)
  • Mihin tapahtumaan siirto tehdään

Siirtopyynnön jälkeen saat sähköpostitse ohjeet siirron saajan ilmoittautumista varten.

 

FORCE MAJEURE

Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan tai sitä ei pystytä järjestämään ylivoimaisen esteen johdosta, järjestäjällä ei ole velvollisuutta palauttaa ilmoittautumismaksuja. Järjestäjä ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat tapahtuman peruuttamisesta tai siirtämisestä toiseen ajankohtaan ylivoimaisen esteen vuoksi. Ylivoimaisena esteenä pidetään järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevaa tapahtumaa, jota järjestäjä ei ole voinut kohtuudella ottaa huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia järjestäjä ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi hirmumyrsky, muu poikkeuksellinen säätila, yleiseen turvallisuuteen tai järjestykseen vaikuttava poikkeustila, viranomaisen antama määräys tai muu ylivoimainen este tapahtuman järjestämiselle.

10KM

10KM

 VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapupisteitä tulee sijaitsemaan sekä maalissa että reitillä. Reitillä operoi myös moottoripyörä ja ambulanssi.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

Helsinki Marathonin järjestäjillä on täysi käyttöoikeus tapahtuman aikana järjestäjien toimesta otettuihin valokuviin sekä videokuvaan. Julkaisemme tunnelmia myös sosiaalisessa mediassa.

 

MARATON

MARATON