Helsinki Marathon odottaa Aluehallintoviraston perjantain linjauksia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi eilen tiistaina 3.8. Helsingin olevan jälleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Odotamme Etelä-Suomen Aluehallintoviraston päätöstä uusista kokoontumisrajoituksista tämän viikon perjantaina 6.8. Vastaavat tartuntatautilakiin pohjaavat päätökset Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa on jo annettu, ja ne mahdollistavat tapahtumien järjestämisen riittävät turvavälit huomioon ottaen.

Helsinki Marathon -tapahtuman järjestäminen on suunniteltu huomioiden vallitsevat ja tapahtuma-alalla hyväksi koetut koronaturvallisuusohjeet ja -velvoitteet, joiden osalta olemme konsultoineet Helsingin kaupungin tartuntatautilääkäriä. Tapahtumassa on mahdollista pitää turvaväli muihin ihmisiin mm juoksujen lähtöjen aikaväliä pidentämällä, ja tapahtuma-alueella noudatetaan myös maskisuosituksia ja muita terveysturvallisen tapahtuman käytäntöjä. Tämä tulee myös takaamaan turvallisen tapahtumakokemuksen osallistujille.

Mikäli perjantain päätös poikkeaa muualla Suomessa annetuista vastaavista, muokkaamme tapahtumaamme vastaamaan määräyksiä. Varaudumme siihen, että tapahtumajärjestelyihin voi tulla joitain muutoksia. Tiedotamme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian.

Katso lisätietoja tapahtumasta: www.helsinkimarathon.fi/tapahtumainfo