Tapahtumainfo

Helsinki Marathon juostaan ensimmäisen kerran 25.8.2018! Tule mukaan!

MATKAT

Maraton 10 km

REITTI

Helsinki Marathonin reitti ja aluekartta julkistetaan pian! Tapahtumakeskus tulee sijaitsemaan Helsingin keskustassa ja tapahtuman reitti kulkee pääosin Helsingin kantakaupungin alueella.

AIKATAULU

Helsinki Marathon juostaan lauantaina 25.8.2018 tapahtumakeskuksenaan Meripuisto. Startti maratonille on klo 9.00 ja 10 km matkalle klo 11.00. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Marathonin alustava maksimisuoritusaika on kuusi (6) tuntia. Jos aika ylittyy, osallistujalle ei voida valitettavasti taata aikaa, sijoitusta, maali- ja reittihuoltoa. Väliaikapisteiden jälkeen reitiltä tullaan poistamaan ne juoksijat, jotka eivät kykene kuuden tunnin loppuaikaan. 10 kilometrin matkalla alustava maksimiaika on kaksi (2) tuntia.

PALKINNOT

Jokainen määräajassa maaliintullut juoksija saa maratonilla Helsinki Marathon -muistomitalin ja tapahtumapaidan. 10 kilometrillä jokainen maaliintullut saa tapahtuman muistomitalin.

AJANOTTO

Helsinki Marathonilla ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumeron nouto tapahtuu Kauppakeskus Forumista (Mannerheimintie 14-20) kisaviikolla torstaista perjantaihin (23.8.-24.8.2018).  Kilpailunumeron voi myös noutaa tapahtumapäivänä tapahtuma-alueelta, mutta suosittelemme numeron noutoa ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Lisätietoja tarkemmasta noutopaikasta ja ajoista tulossa pian!

JUOMAHUOLTO

Tapahtumassa on juomahuoltopisteitä noin 4 kilometrin välein. Omien juomien toimittaminen huoltopisteille on mahdollista. Lisätietoja tästä päivitetään lähempänä tapahtumaa.

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit. Lisäksi ilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Saldo-, ePassi-, Tyky Online- ja Eazybreak-palveluissa sähköisesti. Hyväksymme myös Ticket Duo -korttimaksut.

10KM

10KM

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Osallistumisen peruutuksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Emme palauta osallistumismaksuja missään tilanteessa. Lääkärintodistuksella siirto seuraavaan vuoteen on mahdollista 5 euron siirtomaksua vastaan.

OSALLISTUMISEN SIIRTO TOISELLE HENKILÖLLE

Osallistumisen voi siirtää 5 euron siirtomaksulla toiselle henkilölle.

REITIN PITUUS, MERKKAUS JA VIRALLISUUS

Kummatkin reitit tullaan mittaamaan virallisesti AIMS:n ja IAAF:n standardien mukaisesti ja tuloksesi on siis ennätyskelpoinen. Reitti on lisäksi hyvin merkattu ja kilometrikyltit nähtävillä.

SARJAT

Helsinki Marathonin ja 10 kilometrin sarjat ovat: Miehet yleinen, Naiset yleinen, minkä lisäksi tapahtumassa on myös ikäsarjat 40, 45, 50, 55, jne. sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat.

PALKINNOT

Yleisen sarjan (M ja N) 5 parasta palkitaan rahapalkinnoin seuraavasti:
1. 400 eur
2. 200 eur
3. 150 eur
4. 100 eur
5. 50 eur

Jos aika ylittää 2:30 miehissä ja 2:50 naisissa, palkintorahat puolitetaan. Yli 2:45 miesten puolella ja 3:05 naisten puolella ajoista ei rahapalkintoja jaeta ollenkaan.

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2017 tai 2018 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys:

Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Half Marathon
tuomo.salonen(at)runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

SÄÄNNÖT

Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapupisteitä tulee sijaitsemaan sekä maalissa että reitillä.

 

MARATON

MARATON