Tapahtumainfo

Helsinki Marathon juostaan 24.8.2019! Tule mukaan!

TAPAHTUMAINFO

AIKATAULU

Päivitetään tänne lähempänä tapahtumaa.

MATKAT

Maraton
Maratonviesti (4 x 10,55 km)
Puolimaraton
10 km
Kids Run Helsinki Park

LÄHTÖAJAT 24.8.2019

9:00 Maraton, 1/2-maraton ja Maratonviesti

12:00 10km

15.30 Kids Run Helsinki Park

REITTI

Helsinki Marathonin reittikartta  julkistetaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtumakeskus tulee sijaitsemaan Eiran Meripuistossa ja tapahtuman reitti kulkee pääosin Helsingin kantakaupungin alueella.

Vuoden 2018 tapahtuman reittikartta löytyy täältä!

ALUEKARTTA

Helsinki Marathonin tapahtuma-alueena toimii Eiran Meripuisto. Tarkempi aluekartta julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

LÄHTÖ JA MAALI

Helsinki Marathonin matkan lähtö ja maali sijaitsevat Meripuistossa Eirassa.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Marathonin, maratonviestin ja puolimaratonin maksimisuoritusaika on kuusi (6) tuntia. Jos aika ylittyy, osallistujalle ei voida valitettavasti taata aikaa, sijoitusta, maali- ja reittihuoltoa. 10 km matkalla maksimiaika on 2 tuntia.

AJANOTTO

Helsinki Marathonilla ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksupaidan etuosaan näkyvästi. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan. Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron.

Kisatoimiston aukioloajat:

Perjantai 23.8. klo 12.00-20.00, Kauppakeskus Kamppi, 2. krs)
Lauantai 24.8. klo 7.00-11.30, Meripuisto, Eira (lähtöalue)

AFTER RUN

Lisätietoa tulossa pian!

HOTELLI

Virallinen tapahtumahotellimme on Radisson Blu Seaside. Hotellin huonetarjoukset juoksijoillemme ovat aikavälille 23.-25.8.2019:

1hh: 125 €/yö
2hh: 145 €/yö

Huonetarjous on voimassa 20.2.-31.7.2019.
Käytä koodia: MAR19, kun varaat huoneen.

Huoneita on varattu juoksijoillemme rajattu määrä, joten ole nopea!

REITTIHUOLTO

Kaikilla matkoilla on juomahuoltopisteitä noin 3 kilometrin välein.

JÄNIKSET

Helsinki Marathonilla löytyy jäniksiä moniin eri tavoiteaikoihin. Lupaamme ammattitaitoiset jänikset ainakin seuraaviin maratonin tavoiteaikoihin: 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45, 5:00, 5:30, 6:00.

Myös 10km ja puolimaratonilla on mukana jäniksiä.

Hae mukaan jänikseksi täällä!

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit. Lisäksi ilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Saldo-, ePassi-, Tyky Online- ja Eazybreak-palveluissa sähköisesti. Hyväksymme myös Ticket Duo -korttimaksut.

NUORISOALENNUS

Nuorisoalennus -20% on voimassa kaikille vuonna 1994 ja tämän jälkeen syntyneille. Alennuksen saat koodilla HMNUORISO ilmoittautuessasi tapahtumaan. Alennusta ei voi yhdistää toiseen tarjoukseen.

RYHMÄT

Tarjoamme vuoden 2019 Helsinki Marathonille ilmoittautuville ryhmille -15 % alennusta voimassa olevasta hinnasta. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan! Lisätiedot: info (at) helsinkimarathon.fi.

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Osallistumisen peruutuksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Emme palauta osallistumismaksuja missään tilanteessa. Lääkärintodistuksella siirto seuraavaan vuoteen tai saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan on mahdollista 5 euron siirtomaksua vastaan.

OSALLISTUMISEN SIIRTO TOISELLE HENKILÖLLE

Osallistumisen voi siirtää 5 euron siirtomaksulla toiselle henkilölle. Kirjaudu tällöin omille sivuillesi ja valitse ”siirrä/myy osallistuminen”. Saat tästä koodin, jonka annat tilallesi tulevalle juoksijalle. Tämä juoksija ilmoittautuu normaalisti ilmoittautumisjärjestelmän kautta mukaan tapahtumaan ja liittää sinulta saamansa koodin ”alennuskoodit” -kohtaan. Näin maksuksi kirjautuu 5 EUR ja juoksija on siirtynyt tilallesi.

10KM

10KM

REITIN PITUUS, MERKKAUS JA VIRALLISUUS

Reitit kaikilla matkoilla  on mitattu virallisesti AIMS:n ja IAAF:n standardien mukaisesti ja tuloksesi on ennätyskelpoinen. Reitti on lisäksi hyvin merkattu ja kilometrikyltit nähtävillä.

SARJAT

Helsinki Marathonin, puolimaratonin ja 10 kilometrin kilpasarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen sekä ikäsarjat 40, 45, 50 ja 55 sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille.

Maratonviestissä sarjat ovat Miehet ja Naiset yleinen sekä avoin sarja esimerkiksi sekajoukkueille ja muunsukupuolisille.

PALKINNOT

Jokainen määräajassa maaliintullut juoksija saa maratonilla, puolimaratonilla, 10km matkalla sekä maratonviestissä muistomitalin.

Maratonin yleisen sarjan (M ja N) 3 parasta palkitaan rahapalkinnoin seuraavasti:

Miehet
1. 1 000 EUR
2. 500 EUR
3. 250 EUR

Naiset
1. 1 000 EUR
2. 500 EUR
3. 250 EUR

Jos aika ylittää maratonilla 2.25:00 miehissä ja 2.40:00 naisissa, palkintorahat puolitetaan. Yli 2.30:00 miesten puolella ja 2.50:00 naisten puolella ajoista ei rahapalkintoja jaeta ollenkaan.

Rahapalkinnot toimitetaan voittajille tapahtuman jälkeen.

PALKINTOJEN JAKO

Lisätietoa tulossa pian!

PASTA PARTY

Hyvä valmistautumiskikka on tankata hyvin edellisenä päivänä Helsinki Marathonin pasta partyissä! Liput ennakkoon ostettuna ovat 12 EUR ja lipun voi ostaa itselleen ilmoittautumiskaavakkeelta. Pasta party järjesteään Radisson Blu Seaside hotellissa kisapäivää edeltävänä perjantaina 23.8.2019.

Tule kanssamme valmistautumaan kisapäivään ja tapaa kanssajuoksijoita!

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2018 tai 2019 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys:

Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Half Marathon
tuomo.salonen(at)runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

TAPAHTUMAPAITA

Jokainen maratonille ja maratonviestiin osallistuva saa tapahtumapaidan. Tapahtumapaita vuonna 2019 on Björn Borgin laadukas tekninen treenipaita. 10 km ja puolimaratonille osallistuva voi ostaa tapahtumapaidan ilmoittautumisen yhteydessä tai numeroiden haun yhteydessä.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa.
Tapahtumatorilta löydät yhteistyökumppaneidemme pisteitä.

TAVARASÄILYTYS

Tavarasäilytys on juoksijoille ilmainen ja se sijaitsee lähtö -ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa. Tavarasäilytykseen voit jättää ylimääräiset tavarat vain numeroiden jaon yhteydessä annetussa pussukassa. Muistathan kiinnittää tarralapun numerostasi pussukan hihnaan. Merkitse myös kilpailunumerosi tarraan. Varusteet luovutetaan VAIN numerolappua vastaan.

TULOKSET

Vuoden 2018 livetulospalvelu löytyy täältä!

SUIHKUT JA WC:T

Päivitetään lähempänä tapahtumaa.

SÄÄNNÖT

Osallistuminen vain henkilökohtaisella numerolla. Väärällä nimellä tai numerolla juokseminen on kielletty. Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapupisteitä tulee sijaitsemaan sekä maalissa että reitillä. Reitillä operoi myös moottoripyörä ja ambulanssi.

ENSIAPU

Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen, puh nro: 112.

MARATON

MARATON