Tapahtumainfo

Helsinki Marathon juostaan ensi vuonna 24.8.2019! Tule mukaan!

MATKAT

Maraton, maratonviesti, puolimaraton, 10 km ja lasten juoksut.

REITTI

Reittikartta löytyy täältä!

Helsinki Marathonin aluekartta julkistetaan lähempänä tapahtumaa! Tapahtumakeskus tulee sijaitsemaan Eiran Meripuistossa ja tapahtuman reitti kulkee pääosin Helsingin kantakaupungin alueella.

ALUEKARTTA

Helsinki Marathonin tapahtuma-alueena toimii Eiran Meripuisto. Katso tarkempi kartta alueesta täältä!

LÄHTÖ JA MAALI

Helsinki Marathonin matkojen lähtö ja maali sekä maratonviestin vaihtoalue sijaitsevat Meripuistossa Eirassa.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Marathonin, maratonviestin ja puolimaratonin maksimisuoritusaika on kuusi (6) tuntia. Jos aika ylittyy, osallistujalle ei voida valitettavasti taata aikaa, sijoitusta, maali- ja reittihuoltoa. 10 km matkalla maksimiaika on 2 tuntia.

AJANOTTO

Helsinki Marathonilla ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

AFTER RUN

Lisätietoa tulossa pian!

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumeron nouto tapahtuu kilpailuviikolla sekä tapahtumapäivänä. Lisätietoa tulossa pian!

HOTELLI

Lisätietoja tulossa pian!

REITTIHUOLTO

Maratonilla, maratonviestissä ja puolimaratonilla on juomahuoltopisteitä noin 3 kilometrin välein.

10 km matkan juomapisteet sijaitsevat kohdissa: 2,6 km ja 6,1 km ja tarjolla on vettä ja urheilujuomaa.

JÄNIKSET

Helsinki Marathonilla, puolimaratonilla sekä 10 km matkalla löytyy jäniksiä moniin eri tavoiteaikoihin. Lisätietoja tulossa pian!

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaseteleillä. Liikuntaseteleistä otamme vastaan Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit. Lisäksi ilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Saldo-, ePassi-, Tyky Online- ja Eazybreak-palveluissa sähköisesti. Hyväksymme myös Ticket Duo -korttimaksut.

10KM

10KM

NUORISOALENNUS

Nuorisoalennus -20% on voimassa kaikille vuonna 1994 ja tämän jälkeen syntyneille. Alennuksen saat koodilla HMNUORISO ilmoittautuessasi tapahtumaan. Alennusta ei voi yhdistää toiseen tarjoukseen.

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Osallistumisen peruutuksista ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Emme palauta osallistumismaksuja missään tilanteessa. Lääkärintodistuksella siirto seuraavaan vuoteen on mahdollista 5 euron siirtomaksua vastaan.

OSALLISTUMISEN SIIRTO TOISELLE HENKILÖLLE

Osallistumisen voi siirtää 5 euron siirtomaksulla toiselle henkilölle. Kirjaudu tällöin omille sivuillesi ja valitse ”siirrä/myy osallistuminen”. Saat tästä koodin, jonka annat tilallesi tulevalle juoksijalle. Tämä juoksija ilmoittautuu normaalisti ilmoittautumisjärjestelmän kautta mukaan tapahtumaan ja liittää sinulta saamansa koodin ”alennuskoodit” -kohtaan. Näin maksuksi kirjautuu 5 EUR ja juoksija on siirtynyt tilallesi.

REITIN PITUUS, MERKKAUS JA VIRALLISUUS

Kaikki reitit on mitattu virallisesti AIMS:n ja IAAF:n standardien mukaisesti ja tuloksesi on ennätyskelpoinen. Reitti on lisäksi hyvin merkattu ja kilometrikyltit nähtävillä.

SARJAT

Helsinki Marathonin, puolimaratonin ja 10 kilometrin sarjat ovat: Miehet yleinen, Naiset yleinen, minkä lisäksi tapahtumassa on myös ikäsarjat 40, 45, 50 ja 55 sekä miehille että naisille. Puolimaratonilla sarjat ovat Miehet ja Naiset yleinen sekä sekajoukkueet. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat.

PALKINNOT

Jokainen määräajassa maaliintullut juoksija saa maratonilla, puolimaratonilla, maratonviestissä ja 10 km matkalla Helsinki Marathon -muistomitalin.

Lisätietoja palkinnoista tulossa pian!

PALKINTOJEN JAKO

Lisätietoa tulossa pian!

RYHMÄT

Tarjoamme vuoden 2019 Helsinki Marathonille ilmoittautuville ryhmille -15 % alennusta voimassa olevasta hinnasta. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan! Lisätiedot: info (at) helsinkihalfmarathon.fi.

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2018 tai 2019 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan ilmaiseksi mukaan:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumisessa, majoitusjärjestelyissä ja matkakorvauksissa ota yhteys:

Tuomo Salonen
Athletes’ Liaison for Helsinki Half Marathon
tuomo.salonen(at)runhigh.fi
IAAF Authorised Athletes’ Representative

TAPAHTUMAPAITA

Jokainen Helsinki Marathonille ja maratonviestiin osallistuva saa tapahtumapaidan. 10 km ja puolimaratonille osallistuva voi ostaa tapahtumapaidan ilmoittautumisen yhteydessä tai numeroiden haun yhteydessä. Tapahtumapaita vuonna 2019 on Björn Borgin laadukas tekninen treenipaita.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa.
Tapahtumatorilta löydät yhteistyökumppaneidemme pisteitä.

TAVARASÄILYTYS

Tavarasäilytys on juoksijoille ilmainen ja se sijaitsee lähtö -ja maalialueen välittömässä läheisyydessä Eiran Meripuistossa. Tavarasäilytykseen voit jättää ylimääräiset tavarat vain numeroiden jaon yhteydessä annetussa pussukassa. Muistathan kiinnittää tarralapun numerostasi pussukan hihnaan. Merkitse myös kilpailunumerosi tarraan. Varusteet luovutetaan VAIN numerolappua vastaan.

TULOKSET

Vuoden 2018 tulospalvelu löytyy täältä!

SUIHKUT JA WC:T

Päivitetään lähemänä tapahtumaa.

SÄÄNNÖT

Osallistuminen vain henkilökohtaisella numerolla. Väärällä nimellä tai numerolla juokseminen on kielletty. Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapupisteitä tulee sijaitsemaan sekä maalissa että reitillä. Reitillä operoi myös moottoripyörä ja ambulanssi.

ENSIAPU

Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen, puh nro: 112.

 

MARATON

MARATON